Personuppgiftshantering, integritetspolicy och cookies



Vi på Statist & Extras SEC Casting on the Web AB, nedan bara kallat Statist.se, vill att du ska känna dig trygg i hur vi hanterar dina personuppgifter. I nedanstående integritetspolicy kan du läsa mer om vad en personuppgift är samt hur vi samlar in, hanterar och skyddar dina uppgifer. Du kan också läsa om hur du gör för att läsa, redigera eller ta bort de uppgifter som har sparats hos oss.
Genom att använda webbplatsen eller vår mobilapplikation samtycker du till den hantering av dina personuppgifter som beskrivs i detta dokument.

Du kan när som helt ångra eller dra tillbaka ditt samtycke genom att avsluta ditt medlemskap eller kontakta oss. Om du ångrar ditt samtycke kommer dina samtliga uppgifter att raderas från vårt system (med undantag för de som måste sparas i enighet med bokföringslagen).

Innehållsförteckning

  1. Dataskyddsförordningen GDPR
  2. Vad är en personuppgift?
  3. Vem är personuppgiftsansvarig hos oss?
  4. Vilka uppgifter sparar vi och varför?
  5. Cookies, spårning och annonsering
  6. Hur din information används av oss
  7. Hur din information delas med andra
  8. Kopplingar till sociala medier
  9. Dina rättigheter
  10. Kontakta oss

1) Dataskyddsförordningen GDPR


Den 25:e maj 2018 trädde en gemensam dataskyddsförordning (GDPR) i kraft i hela EU. Lagen ställer tydliga krav på företag som lagrar och hanterar personuppgifter med syfte att stärka skyddet av din integritet. Vill du veta mer om lagen kan du läsa på Datainspektionens webbplats.

2) Vad är en personuppgift?


All information som kan knytas till en levande person är att betrakta som en personuppgift. Det rör sig bland annat om namn, telefonnummer, e-postadress, adress och personnummer. Även bilder, videoklipp, ljudfiler och annat kan betraktas som personuppgifter om de innehåller information som kan knytas till en enskild individ.

3) Vem är personuppgiftsansvarig?


Statist & Extras SEC Casting on the Web AB är personuppgiftsansvariga enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) för all behandling av personuppgifter som sker på statist.se.

4) Vilka uppgifter sparar vi och varför?


Uppgifter om dig samlas in i samband med att du använder vår webbplats. Vilka uppgifter som samlas in beror på vad du gör på webbplatsen. Vissa uppgifter samlas in då du skickar dem till oss, andra samlas in per automatik.

4a) Information som skickas till oss


Viss information sparas då du väljer att ge den till oss, detta inkluderar:
  • Registrering av medlemskap, då e-post, användarnamn, kön och ålder sparas.
  • Registrering via medlemskap Facebook login, då e-post, namn, kön, födelsedatum och foto sparas.
  • Registrering av företagsprofil, då e-post, namn, telefonnummer, personnummer och organisationsnummer sparas.
  • Redigering av din profil, då du bland annat kan välja att spara namn, kön, födelsedatum, e-postadress, telefonnummer, bostadsort, etnicitet, hårfärg, ögonfärg, längd, vikt, utbildning, foto, videoklipp, röstklipp och en personlig beskrivning av dig själv.
  • Jobbansökan, då namn, e-post, foto och personligt meddelande sparas.
  • Annonsering av rekvisita, då namn, e-post, telefonnummer och eventuell adress sparas.
  • Kortbetalning, då namn, kortets utgångsdatum, kortets första sex siffor samt kortets sista fyra siffror sparas.
  • Swishbetalning, då namn och telefonnummer sparas.
  • Fakturabetalning, då namn, e-post samt adress sparas.
  • SMS-betalning, då telefonnummer sparas.
  • Fotogalleri, då foto på dig sparas tillsammans med en valfri text.
  • Blogg, då namn, valfri text och eventuell bild sparas.
  • Support, då namn, telefonnummer, e-post och meddelande sparas.

4b) Information som samlas in automatiskt


Viss information samlas in automatiskt, denna information inkluderar:
  • Din aktivitet på statist.se, bl.a. vilka jobb du visar intresse för samt vilka undersidor du besöker.
  • Din webbläsartyp och operativsystem.
  • Referensadress, dvs. vilken webbplats som länkat till vår.
  • Kampanjspårning, dvs. vilken av våra marknadsförningskanaler som du har hittat oss genom.
  • Sessionsnummer och andra cookies (se mer i avsnittet Cookies, spårning och annonsering).

Denna information används för att förbättra din användarupplevelse samt som underlag för statistik kring hur webbplatsen används. Den senare informationen används som beslutsunderlag för vidareutveckling av tjänsten samt för utformning av marknadsföringsåtgärder.

5) Cookies, spårning och annonsering


Statist.se använder cookies för att spara information om dig och ditt användande av webbplatsen. Vi använder också tredjepartsmjukvara från Google och Facebook för webbplatsanalys, spårning och marknadsföring.

5a) Cookies


Cookies är små textfiler med information som webbplatsen sparar på din dator.

Vi använder cookies i flera syften:
  • Säkerhet: För säker inloggning och hantering av ditt användarkonto.
  • Användbarhet: För att lagra information om gjorda val på hemsidan, så att du får den användarupplevelse som du förväntar dig. T.ex. automatisk inloggning samt val av webbplatsversion.
  • Webbplatsanalys: För att identifiera trafikmönster på hemsidan, upptäcka problem samt förstå vilket innehåll som uppskattas av våra användare. Detta inkluderar cookies från tredje part i form av Google samt Facebook.
  • Funktionalitet: För att dela upp användare i olika grupper vid testning av nytt webbplatsinnehåll.
  • Spårning och annonsering: För uppföljning av befintliga reklamkampanjer samt framtida marknadsföring, bland annat s.k. remarketing. Detta inkluderar cookies från tredje part i form av Google samt Facebook.

Du som besöker statist.se via webbläsaren kan när som helst välja att helt eller delvis inaktivera cookies. Det gör du genom att öppna webbläsarens meny för säkerhetsinställningar. Inaktiverar du cookies helt riskerar du dock att få en avsevärt försämrad användarupplevelse, främst då inloggning ej kommer att fungera. Vill du inaktivera cookies för specifikt spårning och annonsering kan du till de flesta webbläsare ladda ned tilläggsprogram från tredje part, s.k. annonsblockerare, som hjälper dig med detta. Vi erbjuder dock ingen hjälp med att konfigurera dessa. Ej heller kan vi garantera att vår tjänst fungerar som den ska om du väljer att använda dem.

5b) Spårning och annonsering


För att analysera hur webbplatsen statist.se används på gruppnivå nyttjar vi flera olika tjänster från tredje part. Därtill används tredjepartstjänster för att spåra användare som på olika sätt har interagerat med våra marknadsföringskampanjer samt för att skapa underlag för nya marknadsföringsåtgärder, bl.a. s.k. remarketing samt intressebaserad annonsering.

De tjänster som används är:
  • Google Analytics, vilket är ett verktyg för att analysera hur en webbplats används. T.ex. hjälper verktyget oss att se vilka delar av webbplatsen som är populära, vilka webbplatser som länkar till oss samt vilka enheter, operativsystem och webbläsare som våra användare använder. Denna data använder vi bland annat för att avgöra hur webbplatsen kan vidareutvecklas. Verktyget använder bland annat cookies för att möjliggöra denna analys.
  • Google AdWords, vilket är ett verktyg för annonsering i Googles sökmotor samt Googles övriga annonsnätverk. Vi använder verktyget för att spåra vilka som har klickat på våra annonser samt för att avgöra vilka intressegrupper och användargrupper som lämpar sig för framtida annonsering. Verktyget använder bland annat cookies för att möjliggöra spårning.
  • Google AdSense, vilket är ett verktyg för att visa annonser för Googles annonsnätverk på webbplatsen. Vi använder detta för att visa annonser på webbplatsen för ej betalande medlemmar. Verktyget använder sig bland annat av cookies för att spåra användaren, detta för att visa annonser som kan vara av intresse för användaren.
  • Facebook Pixel, vilket liksom Google Analytics är ett verktyg för att analysera hur webbplatsen används. Därtill används pixeln för att spåra köp kopplade till vår annonsering i Facebooks annonsnätverk samt för att skapa underlag för nya användargrupper för framtida annonsering. Verktyget använder bland annat cookies för att möjliggöra denna spårning.

Vill du inaktivera spårning för annonsunderlag kan du till de flesta webbläsare ladda ned tilläggsprogram från tredje part, s.k. annonsblockerare, som hjälper dig med detta. Vi erbjuder dock ingen hjälp med att konfigurera dessa. Ej heller kan vi garantera att vår tjänst fungerar som den ska om du väljer att använda dem.

6) Hur dina uppgifter används av oss


Vi använder oss av dina personuppgifter för att kunna tillhandahålla dig våra tjänster, sköta kontakten med dig, informera dig om jobbmöjligheter samt för att vidareutvecklare och förbättra våra tjänster.

Vi använder dina personuppgifter för:
  • Att driva de tjänster som statist.se erbjuder, vilket inkluderar:
    • Att skapa och redigera ett digitalt CV med dina uppgifter, bilder, videoklipp och röstklipp.
    • Att ditt CV ska bli sökbart i vårt register, för att du ska kunna erhålla jobberbjudanden från film- och produktionsbolag samt andra arbetsgivare registrerade hos statist.se.
    • Att du ska kunna söka de jobb som annonseras av film- och produktionsbolag samt andra arbetsgivare registrerade hos statist.se.
    • Att köpa premiummedlemskap.
    • Att möjliggöra kontakt med oss, exempelvis vid supportärenden.
    • Att skicka information om aktuella roller och jobb till dig via e-post och telefon.
    • Att kunna kontakta dig med viktig information gällande tjänsten.
  • Att genomföra marknadsföringsåtgärder, vilket inkluderar:
    • Att skicka riktad direktmarknadsföring till dig, genom e-post och SMS.
    • Att skapa riktad marknadsföring till dig i sociala medier.
    • Att informera dig om när du kan bli premiummedlem till rabatterat pris.
  • Att utveckla och analysera våra tjänster, vilket inkluderar:
    • Att spåra vilka jobb du visar intresse för och söker.
    • Att spåra hur du använder vår webbplats.
    • Att ge sökmotorer tillgång till allmänna uppgifter kring din profil.

7) Hur din information delas med andra


Vår målsättning är alltid att maximera dina chanser att få en roll som statist, skådespelare eller modell. Därför behöver dina uppgifter ibland delas med tredje part. Uppgifter kan också komma att delas med tredje part under ramen för vårt arbete med marknadsföring och webbplatsanalys.

De fall då dina uppgifter delas med tredje fall inkluderar
  • Vi delar din information med potentiella arbetsgivare då du väljer att besvara en jobbannons på webbplatsen.
  • Vi delar din information med registrerade och godkända arbetsgivare då de söker i vårt register.
  • Vi delar din information med tredje part då det krävs för marknadsföringsåtgärd, t.ex. vid annonsering i sociala medier eller annan annonsplattform. Tredje part kommer då enbart att få tillgång till de uppgifter som krävs för aktuell marknadsföringsåtgärd. Tredje part tillåts aldrig att använda dina uppgifter för sina egna syften.
  • Vi lämnar ut information när så krävs av laga krav, eller på annan begäran från statligt organ.

8) Kopplingar till sociala medier


Som användare av statist.se kan du välja att använda olika slags kopplingar till sociala medier. Dessa kopplingar används för att förenkla inloggning eller spridande av information för dig som användare.

8a) Facebook Login


Genom att registrera ett användarkonto via Facebook Login, eller koppla ditt befintliga konto till Facebook Login, kan du enkelt logga in på vår webbplats genom ditt Facebookmedlemskap. För att detta ska fungera sparas din unika identifikationsnyckel från Facebook hos oss. Genom att godkänna kopplingen till Facebook tillåter du oss att hämta ditt namn, din e-postadress, ditt födelsedatum samt din profilbild från Facebook. Dessa uppgifter sparas sedan på din profil.

8b) Facebook gilla


Genom att klicka på knappen ”Gilla oss på Facebook” kan du välja att ”Gilla” vår sida på Facebook. Detta innebär att du kommer att få information från oss i ditt flöde på Facebook. Du kan när som helst ångra detta genom att klicka ”Sluta gilla” på vår Facebooksida https://www.facebook.com/statist.se/

8c) Facebook dela


Genom att klicka på knappen ”Dela på Facebook” invid en annons eller annat innehåll på webbplatsen kan du välja att dela information på Facebook. Denna information kan skickas direkt till en vän eller publiceras i ditt flöde på Facebook.

8d) Twitter dela


Genom att klicka på knappen ”Dela på Twitter” invid en annons eller annat innehåll på webbplatsen kan du välja att dela information på Twitter. Denna information kan skickas direkt till en vän eller publiceras i ditt flöde på Twitter.

9) Dina rättigheter


Du har rätt att när som helst begära ut de uppgifter som vi har sparade om dig. Om du minns dina användaruppgifter kan du hämta dessa själv. Logga i sådana fall in, klicka ”Mina sidor”, ”Mitt medlemskap” och därefter ”Ladda ned alla sparade uppgifter”. I annat fall kan du kontakta oss. Uppgifterna kommer därefter att skickas till dig via e-post. Var noga med att ange namn, födelsedatum, e-postadress samt telefonnummer för att vi ska kunna identifiera dig och hitta dina uppgifter.

Om du upptäcker några felaktigheter i de uppgifter som har sparats om dig har du rätt att begära ändring. Antingen gör du det genom att själv logga in och redigera dina uppgifter, alternativt genom att kontakta oss.

Du har rätt att när som helst begära att dina uppgifter tas bort från vårt register. Det kan du göra genom att själv ta bort kontot, alternativt genom att kontakta oss. Alla uppgifter frånsett de som behövs för att hantera ärendet samt för bokföringsändamål kommer då att tas bort.

Om du inte vill motta e-post, reklam eller utskick via SMS har du rätt att begära ett avslut. I varje utskick som görs finns i slutet information om hur du avslutar utskicken. Du kan också kontakta oss så hjälper vi dig.

Har du några frågor gällande vår hantering av dina uppgifter är du välkommen att kontakta oss.

10) Kontakta oss


Du kan alltid kontakta oss via vår kundtjänst. Du får oftast svar redan samma dag.

Kontakta kundtjänst

För ärenden gällande dina personuppgifter eller GDPR kan du också kontakta [contact]